KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Magyar Építész Kamara elnökségének nyilatkozata

Az Építészek Házaként működő Ötpacsirta utcai épület a Magyar Állam tulajdona, a tulajdonosi jogokat a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Az épület használati jogát (nem kezelői jogát) a Magyar Építőművészek Szövetsége kapta. Ebben az épületben működik még a Magyar Építész Kamara, a Budapesti Építész Kamara, valamint a Mesteriskola. Mindhárom szervezet az épület bizonyos területeinek jogcím nélküli jóhiszemű használói. Nem bérlők, így bérleti díjat nem fizetnek, hanem csak az épület üzemelési költségeihez való hozzájárulást.

Bővebben…Szakmai programok hozzájárulási alapjának szabályozása - 2024

» a MÉK hírei » Elnökség hírei

1. A MÉK a költségvetésében a tagság részéről jelentkező, az építész kamarához tartozó szakterületeket (építészet, műemlékvédelem, belsőépítészet, táj- és kertépítészet, településtervezés, területrendezés, tűzvédelem) népszerűsítő, a szakmagyakorlást segítő, a szakmagyakorlók munkáját bemutató, dokumentáló, az építészek összetartozását erősítő szakmai feladatok megvalósítására egy hozzájárulási alapot hoz létre.

Bővebben…


Nagyharsányi csata emlékhelye 2023 építészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetése…

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

A Magyar Művészeti Akadémia tisztelettel meghívja Önt és kísérőjét a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023 építészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és a pályaműveket bemutató kiállítás megnyitójára

I D ŐP ON T:
2024. február 15-én (csütörtök) 17 óra
H E LY S Z Í N:
a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly terem
(1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)

Bővebben…


Új szabályozás az energetikai tanúsításban! 2024.03.14.

» Képzés - Vizsga » Továbbképzési hirdetések

A 2023. májusában megjelent jogszabállyal egy teljesen új alapokra helyezett számítási módszer lépett életbe 2023. novemberétől. Az egész napos továbbképzés során az energetikai tanúsítók megismerhetik a legfontosabb változásokat és lehetőség lesz konzultációra is.
Javasoljuk a képzést az energetikai jogosultsági vizsga felkészítőjeként is (legközelebb várhatóan márciusban lesz vizsga).

Bővebben…


ÉV TÁJÉPÍTÉSZE Díj 2024 pályázati felhívás

» a MÉK hírei » Táj- és Kertépítészeti Tagozat hírei

Idén 12. alkalommal kerül meghirdetésre az ÉV Tájépítésze Díj pályázata és megrendezésre a díjátadó gála.

Bővebben…


Az 1960-70-es évek modern építészetének öröksége

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Konferenciák

ÉPÍTÉSZETI KONFERENCIA – Miskolc – 2024. február 15 -16.

Mottó: Épít és rombol, avagy a modern nagyváros képének alakítói a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben

Bővebben…


Elhunyt Dr. Finta József DLA h.c. (1935 – 2024)

» Építész arcok, sorsok, emlékek » In memoriam

Búcsúztatására 2024. január 26-án 12 órakor kerül sor az I. kerületi Szilágyi Dezső téri templomban a Református Egyház szertartása szerint.

Dr Finta József DLA a Nemzet Művésze, Budapest, Salgótarján és Belváros-Lipótváros díszpolgára, a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia tagja, az Amerikai Építészeti Intézet tiszteletbeli tagja, Kossuth-, kétszeres Ybl Miklós-, Steindl Imre- és Prima Primissima díjas, Köztársasági Elnöki Aranyérmes építész, a Magyar Érdemrend középkeresztjének kitüntetettje.

Bővebben…


Távhő súlyozó tényezők az új épületenergetikai rendeletben

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Egyebek

A 2023. november 1-jétől hatályba lépett épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 9/2023. (V. 25.) ÉKM rendelet megváltoztatta a távhőszolgáltatók számára előírt adatszolgáltatás tartalmát, a Lechner Tudásközpont azonban jelenleg még nem fogadja a távhőszolgáltatóktól az új rendelet szerinti adatokat.

Bővebben…


Szabványügyi ismeretek

» Kamara » Dokumentumok

Előszó
a MÉK szabványgyűjteményhez

Az 1995. évi XXVIII. Törvény a nemzeti szabványosításról önkéntessé tette a szabványok alkalmazását, elsősorban az EU-hoz való csatlakozásunk előfeltételeként, az EU-ban megfogalmazott és alkalmazott, piacgazdasági, fogyasztóközpontú szemléletmódot követő magatartás miatt, annak érdekében, hogy az államot, mint a korábban a szabványalkotás fő finanszírozóját és fő érdekeltjét függetlenítsék a szabványalkotástól, és szerepét áthelyezzék a  piacgazdaság szereplőire.

Bővebben…