KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Hőszigetelőanyag-választás könnyedén

Nagysikerű AUSTROTHERM-GRAPHISOFT konferencia a Műegyetemen

 

Több mint 250 építésztervező vett részt a Műegyetem dísztermében megrendezett, előremutató építészeti megoldásokat bemutató konferencián március 1-jén. A „Virtuál és Valóság - Korszerű építészeti tervezés” egyik előadója, Major Zoltán (alkalmazástechnikus, Austrotherm Kft.) az ArchiCAD új bővítményét mutatta be, mely révén a tervezők könnyedén kiválaszthatják a hőszigetelőanyagot is magában foglaló rétegrendeket.

 

Az Austrotherm rétegrendszerkesztő modul és a konferencia előadások kivonata a www. austrotherm.hu  oldalon letölthetők:

Austrotherm rétegrendszerkesztő:  https://www.austrotherm.hu/retegrend-szerkeszto/

Austrotherm hőszigetelőanyok alkalmazási területei (https://www.austrotherm.hu/alkalmazas/)

Alkalmazástechnika, részletrajzok (https://www.austrotherm.hu/letoeltesek/tervezoknek-alkalmazastechnika-reszletrajzok/)

Austrotherm rétegrendszerkesztő modul

Jó épületet csak akkor tudunk létrehozni, ha helyesen alakítjuk ki a határoló szerkezetek rétegrendjét. Ebben nyújt segítséget az Austrotherm rétegrend szerkesztő, amely egy egyedülálló fejlesztés, mert alkalmazásával a tervezők valódi réteges szerkezetekkel tudnak elindulni a tervezés során. Az Austrotherm rétegrendszerkesztő kiegészíti az ArchiCADben elérhető réteges szerkezeteket a hőszigetelőanyag gyártó által ajánlott megoldásokkal.

A rétegrendszerkesztő a megfelelő hőszigetelőanyag kiválasztásában nyújt segítséget, az egyes hőszigetelőanyagokról részletes alkalmazási- és termékinformációk hívhatók le. Hasznos segítség a bővítmény a  hőszigetelőanyag vastagságok kiválasztásában (előzetes U érték kalkulációk inhomogén rétegrendek megadási lehetőségével). Műszaki adatokat tartalmazó általános építőanyag adatbázis is része a fejlesztésnek. Az építész saját, egyedi rétegrendeket is definiálhat, amelyeket elmentve a későbbi munkája során fel tud használni. A rendszer ArchiCAD 19, 20, 21 verziókkal működik,  Windows és iOS operációs rendszereken egyaránt. 

 


Létrehozás időpontja: 2018-04-03 20:00:27
Utolsó módosítás időpontja: 2018-04-03 20:09:14
Cimkék: AUSTROTHERM-GRAPHISOFT, konferencia, műegyetem; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 15061
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44631