KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Esztergom Prímás-szigeti apácakolostor feltárása és modellje

Dr. Lovag Zsuzsa régész és Mujdricza Ferenc építész a 2022. március 29-én 17:00 órakor a Magyar Urbanisztikai Társaság székházában mutatja be az esztergomi Prímás sziget – Szent István által alapított  apácakolostorának feltárását. 

Az esemény időpontja: 2022. március 29. 17:00

Az esemény helyszíne: A Magyar Urbanisztikai Társaság székháza (1094. Bp. Liliom utca 48.) 

Az esztergomi Prímás szigeten a 19. században még álltak az oklevelekből még ismert bencés apácakolostor romos falai, amit a 20. századra teljesen elhordtak.

A Nagymaros-gabcikovói vízierőmű tervei szerint fölötte húzódott volna a hatalmas gát, ezért kezdtünk bele a feltárásba, ami tíz nyáron keresztül folytatódott, és sikerült az épületek teljes alaprajzát tisztázni, köztük egy különleges sírkápolnáét.

Az ásatások szerint igen jelentős méretű, valószínűleg még Szent István által alapított kolostort tártunk fel, amit most készült makett által vizuálisan is be tudunk mutatni.

A programon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz és érvényes védettségi igazolvány meglétéhez kötött, melyet személyi igazolvánnyal együtt fel szükséges mutatni a rendezvényre való belépéskor. 
Felhívjuk figyelmét, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet miatt az eseményen, illetve a Magyar Urbanisztikai Társaság székházának egész területén kötelező a maszkviselés. Étkezés időtartamára a maszk viselése mellőzhető. 
 
Felhívjuk érdeklődőink figyelmét, hogy a járványügyi helyzet miatt az eseményre maximum 50 vendéget tudunk beengedni! A maximális létszámon túl regisztrálók várólistára kerülnek, akiket regisztráció időpontja szerint értesítünk a részvételi helyek felszabadulásáról. 

Regisztráció a következő linkre kattintva: https://forms.gle/yYpdmpEJb16Z3dQC8

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Facebook-esemény: https://fb.me/e/1dOidogWM

forrás: www.mut.hu


Létrehozás időpontja: 2022-03-16 13:53:15
Utolsó módosítás időpontja: 2022-03-16 13:55:12
Cimkék: mut, apácakolostor, modell, feltárás, program, 2022, esztergom; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 1479
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46947