KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Jogosultsági vizsgáztatás

A 266/2013.(VII.11.) Korm. rendelet 2022. április 1. napján hatályba lépett módosítása jelentősen megváltoztatta a szakmagyakorlási tevékenységekkel összefüggő vizsgák rendjét, a beszámoló
vizsgát minden estben felváltotta a jogosultsági vizsga. A módosítások hatályba lépése óta a szakmagyakorlási tevékenységek kérelmezését megelőzően szükséges a szakmagyakorlóknak a vizsgát letenniük.

A jogosultsági vizsgára jelentkezni kizárólag a http://jva.mek.hu oldalon keresztül lehet, az elektronikusan kitöltendő jelentkezési lappal és az előírt mellékletek csatolásával. A jelentkezőt a jogosultsági vizsga szervezője nyilvántartásba veszi és ellenőrzi a vizsgadíj befizetését. Csak az e-mailen visszaigazolt jelentkezés érvényes!
Vizsgára kizárólag a területi építész kamara előzetes eljárás keretében kiadott, pozitív tartalmú igazolásának csatolásával lehet jelentkezni.

A MÉK a vizsgára való felkészülést az általános és szakterületi ismeretkörökre vonatkozó szakmai jegyzetek kidolgozásával segíti és letölthető módon a www.mek.hu honlapon teszi közzé. A jegyzetek a vizsgakérdések kifejtését tartalmazzák, a vizsgán megoldandó feladatlapok kizárólag a közzétett vizsgakérdésekből kerülnek összeállításra, bizonyos szakértői kérdések kivételével (a szakértő nem attól válik szakértővé, hogy megtanulja a jegyzetben szereplő kérdésre adott választ, ezért a „szakértői” jegyzetekben szerepelnek olyan feladatok illetve kérdések, amelyeknél a válaszok nincsenek kidolgozva, az arra való felkészülést a vizsgázóktól gyakorlati tapasztalatuk alapján várjuk el).

A Magyar Építész Kamara általában minden hónapban tart jogosultsági vizsgát (kivéve július, augusztus).

A jogosultsági vizsga 2024. február 2-ától hatályos ügyrendje és eljárási rendje itt érhető el: https://mek.hu/media/files/2024/kamara/SZT_Ugyrend_es_vizsga_eljarasi_rend_20240202-.pdf


Létrehozás időpontja: 2024-04-17 06:25:43
Utolsó módosítás időpontja: 2024-04-17 06:40:37

Megtekintések száma: 753
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47914