KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

2015:TÁJODÜSSZEIA

FELHÍVÁS A SZAKMAGYAKORLÓKHOZ

2015:TÁJODÜSSZEIA válogatás a magyar tájépítészet 2010-2015 közötti legfontosabb munkáiból

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata szorosan együttműködve a Magyar Tájépítészek Szövetségével 2015 tavaszán, megismételve a 2010-ben egyszer már sikeresen megrendezett szakmát átfogó kiállítást szakmai seregszemlét rendez a magyar tájépítészek 2010 utáni legjobb tervei, legjelentősebb munkái, kutatásai és legszínvonalasabb megvalósult alkotásainak bemutatására táji-, városi szabad téri és kerti léptékben egyaránt.

A szakmai kiállítás és konferencia a Tájépítészet Hónapja programsorozat keretében kerül megrendezésre. Legjobb tudásunk, szándékaink és reményeink szerint a kiállítás záró akkordjaként a kiállítás helyszínén, Budapesten fog debütálni a három évente kiadott Európai Tájépítészeti Évkönyv (Landscape Architecture Europe – LAE) is, vagyis a 2015:TÁJodüsszeiát nemzetközivé tesszük és behelyezzük az európai szakmai térbe. A LAE könyvbemutató olyan esemény, amelyre a közép-kelet európai térségből és Nyugat-Európából számos szakmai szervezet és cég képviselője is ellátogathat.

A Tagozat vezetősége ezért felkéri tagjait, valamint a szakma többi képviselőjét, a szakterületen tevékenykedő cégeket, akik munkáik bemutatását - e seregszemle keretében - vállalják, hogy részvételi szándékukat (a létesítmény, vagy terv címének és tervezőjének megjelölésével) 2014. október végéig jelezzék az alábbi linken található regisztrációs űrlapon. Minden kiállítónak maximum 5 munka bemutatására van mód.

https://docs.google.com/forms/d/1hv-g-xcSpd2X8MuS75L3Wz42u3g4ead3xLafqMeeolw/viewform

A későbbi média megjelenések és a katalógus szempontjából rendkívül fontos a kiállításon felhasznált fotók, tervlapok jogtisztasága, publikálhatósága. Felhívásunkat azért is tesszük ilyen korán közzé, hogy mindenkinek, akinek módjában áll, még idejében tudjon intézkedni munkái dokumentálásáról, fotózásáról addig, amíg az őszi jó idő kitart. A professzionális képek, ábrák, tervlapok mindennél jobban tudják átadni azt a magas színvonalat, amelyet a kiállítással és a tervezett katalógussal szeretnénk megcélozni.

A kiállításon való részvétel részletes feltételei (technikai részletek, formátum, egységes dizájn, stb.) az előzetes jelentkezések ismeretében várhatóan 2014. novemberében kerülnek meghatározásra, a seregszemlére jelentkezőket erről e-mailben értesítjük. A kiállítást szervezők fenntartják maguknak azt a jogot, hogy minőségi kritériumok alapján és a terjedelmi korlátok miatt a beérkezett munkák közül szelektáljanak.

Budapest, 2014. szeptember 9.

Schuchmann Péter
elnök
MÉK Táj- és Kertépítész Tagozat

Dömötör Tamás PhD
elnök
Magyar Tájépítészek Szövetsége

 


Létrehozás időpontja: 2014-09-11 14:23:24
Utolsó módosítás időpontja: 2014-09-11 14:23:24

Megtekintések száma: 19170
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42239